6 daagse reis naar de invasie stranden in Normandie

 

Reisinformatie

Een reis naar de invasie standen waar de Geallieerden op 6 juni 1944 landden en aan de bevrijding van Europa begonnen.  Veel sporen van de strijd zijn nog zichtbaar. We bezoeken de invasiestranden, de restanten van de Atlantik Wall, begraafplaatsen, musea en historische plekken.

 Met de uitleg onderweg krijgt u een goed beeld van wat zich hier heeft afgespeeld. Een boeiende en indrukwekkende reis door een landschap met veldwegen en dorpjes waar de tijd nog niet veel invloed heeft gehad.

Tijdens deze tour maken we geregeld kleine wandelingen naar plekken waar je niet met de auto kunt komen. Ontdek en beleef op een prettige en informele wijze dit keerpunt in de geschiedenis van Europa.

Dag 1

Heenreis naar Normandie, Frankrijk
Deze dag rijden we rustig naar onze bestemming en zijn we aan het einde van de dag bij onze accommodatie. Neemt u voor deze dag een lunchpakket mee. Het avondeten is op de plaats van bestemming.


Dag 2

Voor een eerste indruk bezoeken we in de ochtend het museum van Omaha Beach. We bekijken het strand van Omaha Beach en staan stil bij de gebeurtenissen die hier plaats vonden. We bezoeken een wat meer afgelegen plek van de Duitse verdediging WN60  tussendoor staan we stil bij de aanloop en geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Na de lunch rijden we via Honorine een bekende plek van de film de Langste Dag naar de Duitse batterij in Longues-sur-Mer hier kijken we rond, de batterij heeft nog de oorspronkelijke kanonnen in de opstelling en besluiten we de dag.


Dag 3

Een gevulde dag, we bezichtigen een Duits Widerstandsnest WN62 waar de restanten van de loopgraven nog zichtbaar zijn en waar een harde strijd is geleverd door de Amerikanen om door te breken. Hier staan we stil bij de persoonlijke verhalen van soldaten die hier gevochten hebben, met gelegenheid om zelf rond te kijken en foto’s te maken.
Via het kustplaatsje Port-en Bessin rijden we door naar Arromanches. Na de lunch bezoeken we hier oudste D-day museum die uitleg geeft over de kunstmatige haven die de Geallieerden hier hadden aangelegd. We bekijken het strand en tot besluit van de dag kunt u op eigen gelegenheid het plaatsje nog even bekijken.


Dag 4

Vandaag bezoeken we Point du Hoc, de plek waar de Rangers onder leiding van Kolonel Rudder met behulp van brandweerladders de steile rotsen beklommen. Een indrukwekkend landschap met bomkraters en restanten van bunkers.
Vervolgens een bezoek aan de Maisy batterij ten zuiden van Grandcamp Maisy, deze stelling is in 2007 blootgelegd en is met een uitgebreid loopgravenstelsel verbonden.
Via landweggetjes rijden we naar Vierville voor een eenvoudige lunch.

In de middag bezoeken we de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats in Colleville sur MER. Afhankelijk van de tijd brengen we een bezoek aan het indrukwekkende museum ter plaatse met een mooie voertuig collectie


Dag 5

In de ochtend rijden we langs een mooie route naar het landingsstrand van Utah Beach,
In het begin van de middag zijn we in St-Mere-Eglise dit stadje is bekend van de luchtlandingen die hier plaatsvonden. We gebruiken hier de lunch, daarna bekijken we de kerk en bezoeken we het museum. Op de terugweg bezoeken we de Duitse begraafplaats.


Dag 6

Terugreis, na deze indrukwekkende en informatieve dagen rijden we via een stop bij de Pegasus Bridge een strategische plek achter de Britse landingsstranden richting, weer richting Nederland.

Heenreis:

xx – xx-xx

Terugreis:

xx-xx-xx

Aantal nachten

5 nachten

Prijs

 • Prijs p.p. 795 euro op 2-persoonskamer
 • 1 Persoonskamer 880 euro
 • Reserveringskosten 7,50

Inclusief logies en ontbijt

 • Vervoer en Transport
 • logies en ontbijt
 • Uitleg en begeleiding reisbegeleider

Exclusief

 • Lunch en avond maaltijd
 • Pauze, bar drankjes en verfrissingen overdag
 • Entree musea
 • Reis-/Annuleringsverzekering
 • 7,50 reserveringskosten per boeking

Boekingsformulier