Authentiek Friesland - 2 daagse tour

 

Reisinformatie

In deze private tour neemt uw gids en tevens chauffeur u in een comfortabel vervoermiddel mee langs de mooiste plekken van Friesland. Op een prettig en informele wijze vertelt de gids onderweg over de geschiedenis van Friesland en de Zuiderzee en de vele bezienswaardigheden.

Friesland is een unieke regio van het land. Een eeuwenoud historisch landschap met schapen bovenop de dijk. De stadjes gelegen aan het IJsselmeer maakten een geweldige groeiperiode door in de 17e en 18e eeuw. Sporen en monumenten uit deze periode zijn nog steeds zichtbaar. Het open landschap en merengebied is mooi en rustig met kleine dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Een mooie reis met genoeg tijd om foto’s te maken en te genieten.

Dag 1

Op deze dag bekijkt u de Afsluitdijk en hoort u over de geschiedenis en toekomst van dit beroemde waterwerk. We bezoeken de levendige havenstad Harlingen met een stadswandeling door de eeuwenoude straten. De 500 monumenten van de stad weerspiegelen het maritieme verleden. De avond is vrij te besteden,  de overnachting is in een B&B of een klein hotel in Harlingen.


Dag 2

Op deze dag volgen we de IJsselmeer kust met vele mooie bezienswaardigheden zoals het museumdorp Allingawier en Workum. Tijdens een stadswandeling bekijken we het stadje Hindeloopen met zijn prachtige 18e eeuwse huizen. In de middag rijden we langs Rode Klif bij Warns richting het bosrijke gebied van Gaasterland. In de namiddag brengen we een bezoek aan een Unesco erfgoed, het Wouda-stoomgemaal. Hier eindigt de tour en wordt u naar uw hotel gebracht.


Bijzonderheden

Startplaats en einde tour is uw hotel of andere locatie.
Duur: 2 dagen van 9 uur, in een rustig tempo zodat we alles goed kunnen bekijken.

Aantal nachten

1 overnachting in een B&B of hotel accommodatie

Prijs

Prijzen op basis van L&O en verblijf van 2 personen in een 2 persoonskamer, de toeslag  voor een 1 persoonskamer bedraagt 85 euro. Prijs 485 euro per persoon (maximaal 6 personen).
administratiekosten 7,50 euro per boeking en annuleringsverzekering.

Inclusief

  • 2 x lunch
  • entree musea
  • brandstof en vervoer
  • uitleg reisbegeleider

Exclusief

  • verfrissingen en bar drankjes en diner

Boekingsformulier