Berlijn en omgeving 5 daagse reis

Cultuur & History

In geen enkele andere stad is het contrast tussen het verleden en heden zo groot en zo fascinerend. Na de val van De Muur is Berlijn in vele opzichten veranderd. Moderne architectuur van staal en glas en schitterende 19e eeuwse monumentale panden. De Kurfürstendamm,  de Branderburger Tor en de Potsdamer Platz achter elk van deze bezienswaardigheden gaat een boeiende geschiedenis schuil.

In deze tour bekijken we de Berlijnse bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen. Te voet en soms met openbaar vervoer proeven we de sfeer en dynamiek van de stad en bekijken de klassiekers zoals Unter den Linden en de Reichstag. We bezichtigen de restanten van de Berlijnse Muur en brengen een bezoek aan de Berliner Unterwelten. In de omgeving bekijken we Potsdam met onder andere het Holländische Viertel en het paleis Sanssouci van Frederik de Grote.  Een interessante en vooral een afwisselende reis met een plezierig mix van cultuur en historie.

Reisinformatie

Dag 1

De heenreis naar Berlijn, in de ochtend rijden we rustig via Bremen en Hannover naar Berlijn waar we in de namiddag arriveren.Voor - en na het avondeten is er vrije tijd die u zelf kunt invullen.


Dag 2

Een gevulde dag, in de ochtend gaan we met het openbaar vervoer naar het centrum om daar met een uitgebreide stadswandeling van alles te bekijken. We bekijken onder andere de Brandenburger Tor, de Reichstag, het Holocaust monument. Tussendoor uitleg en gelegenheid om foto’s te maken, Na de lunch bekijken we checkpoint Charlie in de Friedrichstrasse en de Potsdammerplatz. Natuurlijk lassen we tussendoor af en toe een pauze in voor een verfrissing of kaffee und kuchen. Zo bekijken we tal van bezienswaardigheden die je in Berlijn zeker gezien moet hebben. De avond is vrij te besteden.


Dag 3

Deze dag bezichtigen we de in de ochtend restanten van de Berlijnse muur aan de Bernauer strasse waar ook een gedenkplek is, hier is het verhaal van de Berlijnse muur het meest tastbaar. In de middag staan de Hackesche Höfe op het programma, een aaneenschakeling van Hofjes in Jugendstil met kleine winkeltjes en galerieën. Hier is wat eigen tijd om rond te kijken, vervolgens bekijken we de Alexanderplatz met zijn DDR cultuur en de Fernsehturm en het Nicolai Viertel. Als we tijd over hebben bekijken we een stukje van de Kurfürstendam en het prachtige Kaufhaus Des Westens, het warenhuis van het West Berlijn. De avond is vrij te besteden.


 Dag 4

Deze dag staat Potsdam op het programma, de sfeervolle stad met het schitterende park en paleis Sanssouci.Ook interessant is het ’Holländisches Viertel gebouwd in de 18e eeuw, in Hollandse stijl om vaklieden uit Holland aan te trekken. Aan het eind van de middag bekijken we de Glienicker brücke ooit de militaire grensovergang tussen West en Oost Berlijn. Hier besluiten we de dag en genieten we van het uitzicht over een van de vele meren en parken die rondom de stad liggen. De avond is vrij te besteden.


Dag 5

De dag van de thuisreis, na het ontbijt vertrekken we en brengen we nog een bezoek aan Werder aan de Havel, een klein idyllisch plaatsje gelegen aan de Havel en bekend van het bloesemfestival wat ieder voorjaar jaar georganiseerd wordt. Na de koffie rijden we weer naar Nederland terug waar we in het begin van de avond arriveren.


Heenreis:

xx – xx-xx

Terugreis:

xx-xx-xx

Aantal nachten

4 nachten

Prijs

  • Prijs p.p. 679 euro op 2-persoonskamer
  • 1 Persoonskamer 761 euro
  • Reserveringskosten 7,50 

Inclusief logies en ontbijt

  • Vervoer en uitleg reisbegeleider
  • Entree musea, logies en ontbijt

Exclusief

  • Lunch en avond maaltijd
  • Pauze, bar drankjes en verfrissingen overdag
  • Reis-/Annuleringsverzekering
  • 7,50 reserveringskosten per boeking

Boekingsformulier