Dagtocht Friese IJsselmeer kust

Reisinformatie

Een dag met een geweldige bestemming.

Friesland is een unieke regio van het land, de bevolking spreekt haar eigen taal  het Fries. De provincie is de geboorteplaats van het Friese stamboek vee. Een historisch landschap met schapen bovenop de dijken. Er zijn veel pittoreske dorpjes in Friesland. Oude stadjes gelegen aan het IJsselmeer maakten een geweldige groeiperiode door in de 17e en 18e eeuw [de Gouden eeuw]. Sporen en monumenten uit deze periode zijn nog steeds zichtbaar en worden gekoesterd door de bevolking.

 Het open landschap en merengebied is mooi en rustig met kleine dorpjes waar de tijd stilstond. De Unesco-iconen zoals de Waddenzee, de Ir. D.F. Woudagemaal en de Afsluitdijk zijn wereldberoemd.

Tijdens deze tour bekijkt u vele mooie bezienswaardigheden zoals het terpdorpje Allingawier, het stadje Hindeloopen tijdens een stadswandeling, Rode Klif bij Warns. In de namiddag een afsluitend bezoek aan het Unesco erfgoed het Wouda stoomgemaal.

Onze enthousiaste gids vertelt u op informele wijze onderweg over de geschiedenis van de Zuiderzee en de vele bezienswaardigheden.

Bijzonderheden:

Startplaats;  u wordt thuis opgehaald of nader af te spreken ophaalplaats.

Duur ongeveer 8,5 uur, in een rustig tempo zodat we alles goed kunnen bekijken.

Kosten 79,50 per persoon, exclusief lunch en pauze drankjes, entree Woudagemaal 8,50 p.p

Entree Allingawier 4,50 p.p Inclusief vervoer-chauffeur, brandstof, gids en uitleg.

Boekingsformulier