Dagtocht Slag om Arnhem

Reisinformatie

In de zomer van 1944 hadden de Geallieerden het noorden van Frankrijk en België bevrijd. De Duitse verdediging aan de Duitse grens en de rivier de Rijn waren echter een belemmering voor een doorsteek naar het hart van Duitsland. De Britse Legeraanvoerder Montgomery stelde daarop Operatie Market-Garden voor, met als doel om de Duitse linies heen te trekken en Duitsland binnen te vallen via Nederland.

Drie luchtlandingsdivisies moesten de bruggen veroveren waarover de grondtroepen snel zouden oprukken. De brug bij Eindhoven, bij Grave en Nijmegen en de 1e Britse luchtlandingsdivisie met de 1e Poolse Airborne brigade de brug bij Arnhem.

Grondtroepen zouden snel moeten oprukken naar de veroverde bruggen. Het lukte Britse parachutisten de Rijnbrug bij Arnhem te bereiken. De grondtroepen waren niet op tijd. Na felle gevechten moesten de restanten van de Britse luchtlandingsdivisie vanuit Oosterbeek teruggetrokken worden over de Rijn.

In deze dagtocht bezoeken we het Airborne museum in Oosterbeek, voormalig hoofdkwartier van de Britse luchtlandingsdivisie. We bekijken daarna een van de landingsterreinen bij Wolfheze. We volgen de Britse parachutisten in hun opmars en bezoeken de plekken in Arnhem en Oosterbeek waar de gevechten zich hebben afgespeeld.

Bijzonderheden

Startplaats;  u wordt thuis opgehaald of nader af te spreken ophaalplaats.

Dagtocht, in een rustig tempo zodat we alles goed kunnen bekijken.

Kosten 87,50 per persoon, exclusief lunch, dinner en pauze drankjes, Inclusief entree Airborne museum vervoer-chauffeur, brandstof, gids en uitleg.

Boekingsformulier