4 daagse reis naar de Somme 1916

Reisinformatie

De strijd van de Somme 1916  is een van de gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog  die herinnerd worden vanwege de enorme Britse verliezen op de eerste dag. Het offensief duurde tot in november 1916  waar mannen uit alle delen van Groot-Brittannië aan deelnamen.

Toen het offensief in november eindigde waren meer dan 1.000.000 soldaten, Brits, Frans en Duits gewond, gevangen genomen of gedood. In deze tour bezoeken we de voormalige slagvelden van de Somme. Het landschap brengt ons dicht bij de gebeurtenissen van toen.

Een welving in het terrein, een holle weg, een landweggetje met soms op de hoek een stapeltje granaten die door een boer gevonden zijn.

We volgen zoveel mogelijk het verloop van de slag van 1 juli tot 18 november 1916.We bekijken de monumenten en enkele musea, we staan stil bij de vele Britse begraafplaatsen midden in de velden.

Tijdens de tour maken we enkele kleine wandelingen naar plekken waar het niet mogelijk is met de auto te komen.

(stevige wandelschoenen of laarzen zijn aanbevolen)

Impressie Reisinformatie

Dag 1

Heenreis naar Albert, Frankrijk
Eind van de middag bezoek aan Albert, met de beroemde Basiliek en het museum over de slag aan de Somme.


Dag 2

Bezichtiging van onder andere Gommecourt, Serre Sheffield memorialpark, de Lochnagar Crater, Pozieres, Thiepval memorial, Ulster Tower en het Newfoundland Memorial Park te Beaumont Hamel. Lunch in Auchonvillers. Verder staan we tussendoor stil bij de aanloop en geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.


Dag 3

Een drukke dag, we volgen de gebeurtenissen van het verloop van de slag na 1 juli met bezoek aan het Bois Francaise in Fricourt met Wingcorner, Het monument voor de 38e Welshdivision Mammetzwood, Cruxifixcorner, de aanval op Highwood. In de middag een bezoek aan het indrukwekkende Delville wood. Een indrukwekkende dag waar het niet onmogelijk is om restanten van de strijd aan te treffen.


Dag 4

In de ochtend bezoek aan het Thiepval museum met gelegenheid om zelf rond te kijken,
Na de lunch bekijken we de locatie van de windmolen in Pozieres en rijden we langs de
Butte de Warlencourt waar begin November 1916 de laatste aanvallen vast liepen in de zuigende modder en kou. Hierna volgt de terugreis.


Heenreis

xx -xx-xx

Terugreis:

xx-xx-xx

Aantal nachten

3 nachten

Prijs

  • Prijs p.p 565 euro op 2-persoonskamer
  • 1 Persoonskamer €650 
  • Reserveringskosten 7,50
  • Inclusief logies en ontbijt

Inclusief

  • Vervoer en uitleg reisbegeleider
  • Entree musea, logies en ontbijt

Exclusief

  • Lunch en avond maaltijd
  • Pauze, bar drankjes en verfrissingen overdag
  • Reis-/Annuleringsverzekering7,50 reserveringskosten per boeking

Boekingsformulier